Sommarschack i afton den 22 juni-Öppet hus och blixttävling!

Torsdagen den 22 juni 2023 har vi sommarschack på klubben. Aktiviteterna börjar klockan 18.00. Det spelas en blixttävling som är öppen för medlemmar i Falköpings schacksällskap och Herrljunga schacksällskap. Herrljunga schacksällskap är en nybildad schackklubb. Falköpings schacksällskap vill gärna ge deras medlemmar möjlighet att delta i vår tävling och lära känna oss, därför har de bjudits in. Samma kväll är det öppet hus för de som vill prova på att spela schack och/eller veta mer om hur det funkar att vara med i en schackklubb. Det kostar inget att delta, vare sig i blixttävlingen eller i Öppet Hus. Falköpings schacksällskap håller till på Bangatan 14 i Falköping. Ingång sker på baksidan av fastigheten, där det finns ett antal parkeringsplatser. Det är tillåtet att parkera där utan kostnad.

Information om blixttävlingen:
Alla som vill delta i tävlingen,oavsett föranmälan eller ej, måste infinna sig i spellokalen absolut senast 18.00 för att vara säkra på att lottas in i tävlingen.
Betänketiden är 5 minuter+3 sekunder/drag. Antal ronder och val av lottningssystem görs med hänsyn till hur många spelare som kommer till start. Tävlingen är eloregistrerad. Observera att du måste vara medlem i Falköpings schacksällskap eller Herrljunga schacksällskap för att ha rätt att delta i tävlingen. Spelare som vill delta uppmanas föranmäla sig på följande länk: https://member.schack.se/turnering/3812/anmalan.
Hittills anmälda/lottning och resultat  Det går att anmäla sig på plats i spellokalen i mån av plats. Dock uppskattas föranmälan eftersom det underlättar planeringen inför tävlingen.
Ansvariga för blixttävlingen är Josef Håkanson och Ingemar Gustavsson, som du kan höra av dig till om du har frågor inför tävlingen. Du kan också smsa/ringa till Josef på telefon 076-623 63 70, eller smsa/ringa Ingemar på telefon 070-646 39 37 om du inte vill mejla.

Information om Falköpings schacksällskap och öppet hus:
Falköpings schacksällskap är en klubb med drygt 20 medlemmar. Varje torsdagskväll, med undantag för sommaruppehåll och juluppehåll (samt vissa röda dagar), samlas vi och spelar schack. Ibland har någon av våra medlemmar en föreläsning om något spännande schackparti eller lär ut schackteori. Ofta har vi diverse tävlingar i vår klubb, med såväl kort som lång betänketid. Flera av våra medlemmar deltar aktivt i Västergötlands schackförbunds tävlingar. Falköpings schacksällskap deltar varje säsong i flera lagtävlingar. Klubben är öppen för alla och vi har medlemmar på olika kunskapsnivåer. Här är alla välkomna oavsett förkunskaper! Öppet hus är ett utmärkt tillfälle för alla nyfikna att komma till klubben och lära sig mer om schack och vår verksamhet.
Till Öppet hus krävs ingen anmälan. Ansvarig för öppet hus är klubbens ordförande, Gustav Gyllenhammar. Kontakta Gustav på  telefonnummer 070-376 07 16 om du har frågor eller svårt att hitta till vår klubblokal.

Välkommen till sommarschack den 22 juni!  😀