Ostblixten 2023 lockade 17 deltagare

I vanlig ordning avslutades höstterminen på klubben med  ”Ostblixten”, en blixttävling där priserna primärt utgörs av ostar. Ostblixten har arrangerats av Falköpings schacksällskap i många år.
Årets ostblixt spelades den 14 december och lockade hela 17 deltagare. Tack till alla som kom och förgyllde tillvaron för klubben.  😀

I årets tävling spelades sju ronder. Betänketiden var 5 minuter+3 sekunder inkrement/drag.
Det innebär att varje spelare börjar partiet med 5 minuter och 3 sekunder, samt att 3 sekunder adderas till en spelares tid när hon/han trycker på klockan.

I år utgick priser till ettan, tvåan och trean i tävlingen. Bland alla deltagare som inte kom på placering 1, 2 eller 3 lottades tre priser ut. De lyckliga vinnarna av de priserna blev: Andreas Jonasson, Mohit Panwar och Yoeri Bervoets. Klubben gratulerar!

Tävlingen vanns av Josef Håkanson, som vann alla sina partier.
På plats 2-4 kom tre spelare som alla vann fem partier och förlorade två partier. Antal kvalitetspoäng för respektive spelare vem som kom på vilken plats. En spelares kvalitetspoäng är ett mått på hur bra motstånd spelaren har mött i tävlingen.
På andra plats kom den unge spelaren Lucas Ryefalk, som under året visat han är en spelare att räkna med, exempelvis genom sin andraplats i Blixt-KM i våras. Resultat Blixt-KM 2023
Tredje platsen kneps av Erik Karlsson. Erik är en före detta medlem, som inte har varit medlem i klubben på många år. Det var en imponerande insats av Erik att ta hem tredjepriset i denna tävling.  🙂
Klubben gratulerar alla pristagare! Jag vill passa på att nämna Mikael Ljunggrens starka insats. Han hade något sämre kvalitetspoäng än Erik, och kom på fjärde plats.

Lottning och resultat, Ostblixten 2023

Alla intresserade är hjärtligt välkomna till klubben den 11 januari 2024, då vårterminen drar igång.
I vanlig ordning ses vi klockan 18.00 i klubblokalen på Bangatan 14.  😀

Avslutningsvis vill jag, å Falköping schacksällskaps styrelses vägnar, önska alla läsare en riktigt god jul, och ett fantastiskt nytt år!